neděle 31. ledna 2016

Review #33 Kass Morgan - Prvních 100

Ahojky,
máme tu zase recenzi na novou sérii, co začínám číst.

Název: Prvních 100

Originální název: The 100

Série: Prvních 100 #1

Autor: Kass Morgan

Žánr: dystopie, romance

Nakladatelství: Albatros Media - CooBoo

Počet stran: 278

Rok vydání: 2014

Hodnocení na Goodreads: 3,55/5

Anotace: Od ničivé nukleární války žije lidstvo ve vesmírných lodích vysoko nad radioaktivním povrchem Země. Nyní je však sto mladých delikventů, které společnost považuje za postradatelné, vysláno na nebezpečnou výpravu s cílem znovu kolonizovat planetu. Může to být jejich druhá šance na život… nebo sebevražedná mise.
Stovka odsouzenců, pronásledovaných nástrahami divoké přírody a tajemstvími své minulosti, musí bojovat, aby přežila. Nikdy se z nich neměli stát hrdinové, ale nakonec mohou být poslední nadějí pro CELÉ lidstvo.

Kniha je psaná ze čtyř pohledů - Glass, Balemmy, Wells a Clarke. Po 300 letech vyšle lidstvo na zdecimovanou 100 zločinců, aby znovu obydleli Zemi. Na ně tam čeká spousta zápletek. Ale ani na vesmírné lodi, kde je zbytek lidstva to není snadné. Začíná jim docházet vzduch...

Hm, děj, no, tomu se nedá ani moc říkat děj, Spíš je točení okolo milostých párů nebo sourozenců. Na první pohled nic moc teda. Čekala jsem od toho mnohem víc. Nedalo říct, že by se toho člověk dozvěděl hodně o tom, jak jim to první dny na zemi šlo. Bylo to celkem docela dost přesunutý na vedlejší kolej a spíš tam šlo o ty vztahy a ještě k tomu to bylo ze 4 pohledů. Jako vážně? Nestačily by dva? No, to ještě není všechno. Celkem z toho děje nic nevím. Kdo přežil, kdo zemřel, jak se jim vede. Jak začali spolupracovat, jak to u nich funguje. A prostě absolutně nic tam nebylo. Řešily se tam nějaký vztahy mezi hlavními hrdiny. Celkem dost nuda.

Ještě horší je, že ty postavy se ani nedají popsat jako. Absolutně o nich nic nevim a to doslova teda.

No, obálka celkem ujde a text je taky v pohodě a je řešen dobře. Ale co mi vadí je to, že když tu knihu přečtu, tak nevím celkem nic z ní.

Velké zklamání pro mě.

Plusy:
- obálka
- text
- námět

Mínusy:
- děj
- moc pohledů
- postavy
- řešení jenom vztahů
- místy jsem ztrácela







Žádné komentáře:

Okomentovat