úterý 26. ledna 2016

Review #28 John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle - Sněží, sněží...

Ahojky,
dnes tu máme vánoční knížku, co jsem dostala k vánocům, tak se na ní kouknem.

Název: Sněží, sněží...

Originální název: Let It Snow

Autor: John Green, Maureen Johnson, Lauren
Myracle

Žánr: romance

Nakladatelství: Yoli

Počet stran: 261

Rok vydání: 2015

Hodnocení na Goodreads: 3,88/5

Anotace: Sníh o Vánocích je hezká věc, ale čeho je moc, toho je příliš. Taková sněhová bouře umí zamíchat i těmi nejlepšími plány – a když k tomu ještě připočtete čtrnáct roztleskávaček, jedno miniprase a keramickou vesničku pro elfy, bylo by na rozpletení všech těch zmatků v městečku Gracetown skoro zapotřebí nějakého anděla! Tři vánoční příběhy o tom, že ne vždycky je to, oč stojíte, taky to pravé...
Knížka se skládá ze tří propojených příběhů. První je o Jubilee, která se zasekne ve vlaku s Jebem a 14 roztleskávačkami. Následně se dostane až domu Stuarta. V dalším příběhu Tobin s Vévodou a PJ jedou do Waffle house za rotzleskávačkami a přitom se do sebe dva z nich zamilují. A nakonec ve třetím Addie chce znovu získat Jeba. Poté, co se všechno vysvětlí, tak se stane takový menší vánoční zázrak.

No, musím říct, že knížka byla dobrá, na to, že já vánoční tématiku nějak moc nemusím. Ale co se mi teda moc nelíbilo byl příběh od Lauren Myracle. Ten mě z nich nejméně bavil, ale který mě oslovil byl Vánoční zázrak od Johna Greena.

Popsat postavy je těžké, protože každý autor vykreslil tu samou postavu trošku jinak, takže u některé vůbec nevím, jak jí popsat. Prostě si tu knihu musíte přečíst. Musím říct, že z ní mám takové smíšené pocity, takže ani nevím, co o ní napsat...

Co na knížce opravdu miluju je ta obálka. Je dokonalá prostě. Je lesklá a na ní jsou třpytivé vločky. Je to slast pro oči. Ale za to je nevyfotitelná. Text je bez chyb. Ale ty vločky u každý kapitoly jsou taky úplně super.

Plusy:
- první dva příběhy
- obálka
- děj
- postavy
- text
- vločky

Mínusy:
- třetí příběh
- Addie










Žádné komentáře:

Okomentovat