sobota 23. ledna 2016

Review #25 Richelle Mead - Zlatá lilie

Ahojky,
dneska tu máme druhý díl Pokrevních pout. No, musím říct, že každým díl je napínavější a napínavější. Ale vůbec si nedovedu představit, jak by to mělo skončit. Ale vůbec, no, musím se nechat překvapit, ale nebude to dlouho trvat, neboť mi tu leží již třetí díl série. No. jdem na tenhle díl.

Název: Zlatá lilie

Originální název: The Golden Lily

Série: Pokrevní pouta #2

Autor: Richelle Mead

Žánr: fantasy, romance

Nakladatelství: Domino

Počet stran: 327

Rok vydání: 2012

Hodnocení na Goodreads: 4,37/5

Anotace: Povinnost, nebo láska? Co zvítězí?
Alchymistka Sydney Sageová slouží jako jakýsi most mezi světem vampýrů a lidí: chrání tajemství prvních a životy druhých. Moc ráda by studovala univerzitu, ale místo toho byla vyslána na snobskou střední školu v Palm Springs. Má tam za úkol střežit morojskou princeznu Jill Dragomirovou před zabijáky, kteří chtějí ve světě Morojů rozpoutat válku. Všichni ji považují za skvělou alchymistku, dokonce i ti, kteří o ní dříve pochybovali. Nyní však začíná pochybovat ona sama: opravdu jsou všichni vampýři zvrácené stvůry, anebo je to všechno jinak? Všechno se ještě víc zkomplikuje, když bývalí Strigojové Soňa a Dimitrij zjistí, že právě Sydney by mohla být klíčem k objevení zázračného léku k proměně na Strigoje. A pak Sydney naváže milostný vztah s Braydenem… Má s ním mnoho společného, ale přesto jako by ji stále silněji přitahoval někdo jiný, na koho by kvůli jeho původu neměla ani pomyslet! Co teď? Má se řídit zákony alchymistů, anebo naslouchat hlasu vlastního srdce?
Sydney to s Adrianem nemá vůbec lehké.Poté, co jí jmenují Alchymistkou v Palm Springs, tak řeší nejeden problém, Musí dávat pozor na Adriena, Jill a spoustu dalších. A ještě musí sledovat snažení vynalézt lék proti Strigojům. Ale co když jedna skupina nepřátel unese Soňu?

V tomhle díle to prostě nikdo nemá lehké a na všechny je vyvíjen tlak. Ale řekla bych, že Sydney to z nich má nejhorší. Musím říct, že obdivuju její trpělivost a odvahu. Přijme vše, co jí život nabízí i ty nejhorší... věci. To je prostě wow. Ale zato Adrian to je úplně jiná kapitola, ve které je těžké se vyznat. Má velmi jedinečnou povahu, která se těžko nějak škatulkuje. Prostě o něm si člověk musí přečíst.

Děj se na začátku pomalu rozjížděl a pak nabral na dramatičnosti a bum! bylo tu velké překvapení. (Které se dozvíte v knize.) No, musím teda říct, že v každé knize se toho člověk dozví hodně. A některé věci jsou fakt šokující.

Text bez chyb. A ta obálka no... je lepší než ta předchozí, ale pořád mi nějak nesednou... Prostě obálky knížek Richelle Mead mě fakt neberou. Ale jinak tuhle sérii velmi doporučuju. Mám jí rozhodně radši než Vamprýskou akademii. Sydney mám prostě fakt ráda. takže až tuhle sérii uvidíte někde, tak neváhejte a berte ji všemi deseti.

Plusy:
- obsah
- děj
- postavy
- obálka
- must-have
- originální překážky

Mínusy:
- obálka









Žádné komentáře:

Okomentovat