neděle 17. ledna 2016

Review #19 - Maggie Stiefvater - Váhání

Ahojky,
máme tu další díl téhle vlčí série, který nebyl, tak dobrý jako předchozí, ale pořád ho miluju. Konečně se dozvíme, jak to bylo s Grace a jejím kousnutím. (Právě se chystám na poslední díl, který tu bude za delší dobu, neboť tu čeká ještě spousta recenzí ve frontě.) A jak to dopadlo s druhým dílem? Pojďte se na to podívat se mnou.

Název: Váhání

Originální název: Linger

Série: Vlci z Merc Falls #2

Autor: Maggie Stiefvater

Žánr: fantasy, romance

Nakladatelství: Argo

Počet stran: 320

Rok vydání: 2011

Hodnocení na Goodreads: 3,93/5

Anotace: Vlkodlaci z Mercy Falls se vracejí. Teď, když se Grace a Sam našli, musí bojovat, aby mohli zůstat spolu. Pro Sama to znamená zúčtovat s minulostí, pro Grace vyhlížet budoucnost, která je čím dál nejistější. Do jejich příběhu však nečekaně zasáhne nový vlk jménem Cole, který bojuje se svými vnitřními démony a už navždy chce zůstat ve vlčí kůži. Sam si naopak stále nemůže zvyknout na svou lidskou podobu. Tolik se bojí, aby nepřišel o své nové štěstí s Grace. Jenomže netuší, že v Grace, uvnitř jejího těla, roste hrozba, která je může o jejich štěstí připravit... Bude láska dost silná na to, aby se poprala s osudem? Můžeme se vyhnout tomu, kým jsme?
Sam se vyléčil ze svého vlčího prokletí. Anebo ne? Zatímco si užívá života s Grace, tak u dveří domu smečky objeví Cole, kterého přeměnil Beck. A co když se začne něco dít s Grace, ale nikdo neví co. A když se něco v Grace probudí k životu?

Pokračování knížka Mrazení, do které jsem se zamilovala a recenzi na ni najdete zde. A další díl je taky hodně dobrý, i když první díl se mi zdál lepší, ale tenhle taky nebyl tak špatný. Hodně jsem si ho užila. Těším se dozvím, jak to dopadne.

Když se podíváme na obsah, tak prvních sto stran se celkem nic nedělo, ale pak se to rozjelo a byla tam pořád nějaká akce. Sice jsem se prvních 100 stran trošku nudila, tak pak už to bylo ono a ta knížka stála za to. Je to taková ta jiná knížka o vlcích. Taková ta odvrácená strana příběhů o vlcích a je vidět, že vlčí příběhy nejsou vždy veselé. Musím, že to, že se mění, když jim je zima a pak vlkem zůstanou navždy je docela otřesná představa. Ale autorka to má skvěle vymyšlený, za což klobouk dolů.

Grace si v tomhle díle prožila celkem peklo. Nejdřív se začne hádat s rodiči, pak přijdou na to, že s ní spí Sam v posteli a nakonec dostane "nemoc". Má to celkem náročný a i když se snaží zachovt chladnou hlavu je to pro ni těžké. Ale ona je povahově velmi bojovná a neústupná a velmi paličatá. V tomhle díle je to celkem vidět. A co se týče Sama, tak ten je pořád takový záhadný a snaží se vyrovnat s tím, že už byl měl být vyléčení. Ale není si jistý, jestli je to navždy. V tomhle díle byl takový nejistý, vystrašený, ale bojovný. Měl toho hodně s čím se musel vypořádat, tak není divu.


V každé díle se dozvídáme kousky Samovi minulosti a to mě prostě baví a je mi ho líto, za to, co mu stalo, protože je hrozné a nikdo by to neměl zažít. Tenhle díl byl takový most mezi prvním a třetím dílem. Ale i tak ho mám hodně ráda.

Text byl bez chyb a nejvíc se líbí, jak u každého dílu má písmo stejnou barvu jako obálka. A to obálka byla taky moc super. Nemám tomu, co vytknout.

Plusy:
- obálka
- barevný text sladěný s obálkou
- text bez chyb
- děj
- postavy
- odhalování Samovy minulosti

Mínusy:
- most mezi 1. a 3. dílem







Žádné komentáře:

Okomentovat