čtvrtek 24. března 2016

Review #54 Rebecca Donovan - Důvod dýchat

Ahojky,
dneska tu máme mojí oblíbenou sérii.

Název: Důvod dýchat

Originální název: Reason to Breathe

Série: Dech #1

Autor: Rebecca Donovan

Žánr: romance, drama

Nakladatelství: Lucka Bohemia

Počet stran: 442

Rok vydání: 2015

Hodnocení na Goodreads: 4,25/5

Anotace: V poklidném městě Weslyn, kde se většina lidí stará jen o to, zda jsou vidět a s kým, by se Emma Thomasová nejraději stala neviditelnou. Patří k nejlepším studentům, ale má spoustu starostí, aby zůstala nenápadná a nevzbudila žádnou pozornost. Musí nosit dlouhé rukávy, aby zakryla své modřiny a nikdo nezjistil, jak vzdálený je její skutečný život od dokonalosti.
Jednoho dne však vstoupí do jejího života láska. A ta ji donutí si uvědomit, že i ona je člověk a zaslouží si plnohodnotný život - a to i za cenu odhalení strašného tajemství, které se zoufale snaží skrývat.
Příběh jedné dívky o lásce, která mění životy, o nevýslovné krutosti a nečekané šanci na vykoupení se z pekla.
Emma už nemá ani co ztratit. Od té doby, co žije u Carol a Geogre, tak od Carol snáší týrání a jen tomu kvůli tomu, aby jim nevzali děti. Ale co když potká sebevědomého Evana? Celý život jí obrátí naruby a Emma už si není ničím jistá. Ale pak začne podezírání ze strany Carol a nejen to. Díky ní Emma nejednou skončí v nemocnici. A tím to nekončí...

Emma byla velmi tvrdohlavá, a proto nikomu nechtěla ohledně Carol nich říct a to jí skoro zničilo. Ale je vidět, že je velmi obětavá a to je v té knížce dost vidět. Až je to někdy až moc. Ale i tak byla dost uzavřená a až Evan se jí začal dostávat pod kůži. I když její postava nebyla bez chyby, tak to byla dost dobrá postava a hlavní hrdinka, takže za mě je to plus.
Co se týče Evana, tak ani teď pořád nevím, co si o něm v prvním díle myslet. Je docela dost záhadný a já mu nemůžu přijít na kloub. Ale taky pro mě byl dost dobrá postava.

Děj byl už od začátku docela napnutý, ale nejvíc překvapivý byl ten konec. I když vím, co bude následovat, tak pořád je pro čtenáře to nehorší ukončení knihy, když prostě neví, co má od dalšího dílu čekat a je napnutý do té doby než se začte do dalšího dílu prostě. Já si první díl užila už poněkolikáté a pořád mě to nepřestalo bavit. Děj byl plynulý a postupně se začal zhoršovat, až došlo na to nejhorší. Takže děj byl fakt dobrej.

Obálka byla hezká a podobná i té originální verzi takže to bylo super. V textu jsem našla jednu chybu, ale jinak byl moc pěkně upravený.Takže za můžu s klidným srdcem celou sérii doporučit.

Plusy:
- děj
- Emma, Evan
- konec
- obálka
- text

Mínusy:
- chyba v textu
- někdy chování Emmy







Žádné komentáře:

Okomentovat