pátek 4. března 2016

Review #47 Alexandra Adornetto - Zásvětí

Ahojky,
konečně pokračování prvního dílu, který tu byl jako druhá recenze.

Název: Zásvětí

Originální název: Hades

Série: Zář #2

Autor: Alexandra Adornetto

Žánr: romance, andělé

Nakladatelství: Knižní klub

Počet stran: 346

Rok vydání: 2012

Hodnocení na Goodreads: 3,99/5

Anotace: Bethany Churchová je anděl, který byl seslán na zem, aby tu bojoval s temnými silami Zla. To, že se zamiluje, součástí jejího poslání nikdy nemělo být, ale přesto mezi Beth a jejím smrtelným přítelem Xavierem Woodsem vzniklo silné pouto. Ale ani Xavierova láska a péče andělských sourozenců Gabriela a Ivy neuchrání Beth před děsivou jízdou na motorce, ke které je přinucena lstí a díky ní se dostane až k samotným branám pekla. Démonický Jake Thorn se nakonec nechá přesvědčit, aby Beth pomohl dostat se zpět na zem. Cena, kterou za to požaduje, však zničí Beth i všechny, které tolik miluje... Příběh, který Alexandra Adornettová vystavěla v knize Zář, první části série, jež se okamžitě stala bestsellerem, se rozvíjí napínavým a nečekaným způsobem. Andělé bojují s démony a moc lásky je vystavena těžkým zkouškám.
Bethany si žije poklidný život s Xavierem, ale vše se změní na hallowenském večírku. Odtud jí Jake odveze do pekla a tam jí drží. Bethany se po napití vody z čarovné řeky může projektovat do života jejich přátel a může je pouze sledovat. Její přátelé se jí snaží z pekla dostat a Bethany snaží o to samé, ale když jí Jake naláká do past, tak už si není jistá, jestli jí její přátelé zachrání včas.

Bethany v tomto díle mnohem lepší než v prvním. I když některé její chvilky byly tak hrozné, že jsem si chtěla mlátit hlavou o zeď. Ale jinak už to bylo fakt lepší. Když byla od Xaviera, tak k měnu nebyla konečně přilepená, ale za ním furt cestovala. Já tuhle hrdinku opravdu nemám ráda prostě. Nějak mi nesedla.

Děj byl lepší než v první díle, ale i tak byl místy zdlouhavý a nebavil mě. Ale konečně tam byla nějaká akce, ale tak opravdu zas tak skvělé to nebylo.  Děj měl nějaký smysl, ale opravdu to místy bylo dost zdlouhavé a nudné, ale dalo se to přežít.

Obálka je pěkná, ale zase bych tam nemusela mít to ohraničení okolo názvu. V textu jsem našla jednu menší chybku, ale zase tak mi to nevadilo.
Knihu bych klidně i doporučila, i když mě tolik nezaujala a znovu bych si jí určitě nepřečetla.

Plusy:
- text
- obálka
- děj
- nápad
- konečně nějaká akce
- postavy

Mínusy:
- místy děj
- Bethany
- chyba v textu









Žádné komentáře:

Okomentovat