neděle 13. března 2016

Review #50 Andrea Cremer - Vzpoura

Ahojky,
je tu pokračování série Smečka.

Název: Vzpoura

Originální název: Wolfsbane

Série: Smečka #2

Autor: Andrea Cremer

Žánr: fantasy, romance

Nakladatelství: Knižní klub

Počet stran: 350

Rok vydání: 2011

Hodnocení na Goodreads: 4,12/5

Anotace: Calle se Shayem se díky Hledačům podařilo na poslední chvíli dostat z hrůzyplného domu Bosquea Mara. U Hledačů našli azyl i spojenectví a konečně můžou být spolu. Jenže Calla se probudí z mdlob do děsivé nejistoty: netuší, co se stalo s členy její smečky, s její rodinou, a strachuje se o život Rena, mladíka, který jí byl už dávno předurčen jako životní druh. Poté co se do úkrytu Hledačů dostane Callin bratr Ansel, její nejhorší obavy se potvrdí… Cítí, že svůj útěk a jeho následky může odčinit jen tehdy, když se vydá zpět do Vailu a mladé vlky osvobodí. Naštěstí Hledače, kteří se jí ujali, nemusí nijak zvlášť přesvědčovat. Záchranná výprava začíná…
Calla se sama probudí u Hledačů a ti ji nabídnout, že jí pomůžou zachránit smečku, když pak bude bojovat na jejich straně. Calla  na to kývne a akce může začít, ale nastanou komplikace a tou první je zrada jejího bratra a jak je to s Renem? To nikdo netuší...

Calla se od prvního dílu moc nezměnila. Jen prostě mi přišlo to její truchlení nad ztrátou milované osoby, tak jakoby tam nebylo. Ale jinak to byla docela dobrá hlavní hrdinka. Není to jedna z mejch nejoblíbenějších, to opravdu ne, ale i tak není tak hrozná. I když někdy její rozhodnutí nechápu.
Co se týče Shaye, tak pořád nevím, co si o něm myslet. V jednu chvíli je takový a v druhou zase jiný. Fakt nevím jako.

V ději byla akce až pomalu od půlky knihy, ale zase to pak stálo za to. Děj byl plynulý. Dávalo to smysl a zase bylo poodkryto dost  nových věcí. Ale jinak děj nebyl zase tak špatný jako. Ne že by byl nějak úžasný, to zase ne, ale takovej lehčí nadprůměr.

Obálka se líbí a i tak je fakt úžasně vymyšlenej styl úpravy knih, protože ta černá stránka s měsícem před každou kapitolou je fakt něco. To se mi na to straně líbí. To je na tý knížce opravdu dost velký plus. Zase text bez chyb.

Celou sérii zatím určitě doporučuji.

Plusy:
- postavy
- děj
- text
- úprava
- obálka

Mínusy:
- děj
- záhadnost Shaye









Žádné komentáře:

Okomentovat